Over Ons

BAMBEO: Zacht voor wat je dierbaar is.

Bambino = kind (Italiaans)

Bamboe = bam·boe (het/de; o en m; meervoud: bamboes) tropische grassoort waarvan de halmen verhouten.

Zacht voor wat je dierbaar is. Zacht voor je kindje, maar ook voor de planeet.

Bij Bambeo zijn we zot van bamboe. Niet alleen omdat bamboe lekker zacht aanvoelt en temperatuursregulerend is. De stof is ook van nature antibacterieel, en hypoallergeen.

De plant staat ook bekend om zijn duurzaam karakter. We vertellen je meer over de vele voordelen van Bamboe op deze pagina.

Maar we willen bij BAMBEO meer doen dan alleen bamboe producten verkopen.

Verpakkingen

We willen ook de impact van die handel op het milieu zo klein mogelijk houden. Dit proberen we onder andere door het gebruik van verpakkingsmateriaal te beperken. We vragen om producten en materialen naar hier te verzenden met zo weinig mogelijk verpakking. (geen zak in een zak). Maar we proberen ook onze eigen producten zo clean mogelijk te houden. Geen fancy verpakking met plastieken extraatjes. Geen overbodige klemmetjes, clipjes, … Enkel een windel en/of label in biologisch afbreekbaar gerecycleerd papier. Genoeg om het product netjes te verpakken en de consument toch nog voldoende informatie mee te geven.

Verzending

Ook voor de verzending zelf bieden we graag een duurzaam alternatief aan. Zo verzenden we onze producten in een bamboe tas. Het verzendlabel wordt op de tas bevestigd met gerecycleerde bioafbreekbare papieren tape. Bij het ontvangen van het pakje kan je gewoon de tape verwijderen, je artikel uit de tas halen, en de tas simpelweg als schoudertas gebruiken.  Handig toch? Geen papier, karton of plastiek die gewoon in de vuilbak verdwijnt. Leuk voor jou, én het milieu. Vanaf een bestelbedrag van €30 krijg je deze zak gratis van ons. Zo willen wij ons steentje bijdragen aan de vermindering van wegwerpmateriaal.

Kwaliteit

Tot slot omarmen we ook duurzaamheid. Duurzaamheid door het gebruik van bamboe. Door ons low waste plan. Maar ook door de kwaliteit van onze producten. We hopen dat onze producten vlotjes een tweede leven kunnen krijgen. Of het nu is van broer op zus, weggeven aan een vriendin, of door ze tweedehands te verkopen. Kinderartikelen zijn sowieso al artikelen die steeds kortstondig gebruikt worden. Is het dan geen mooie zaak om ze een tweede en derde leven te geven? Al onze producten bestaan ook voor minstens 70% uit bamboe. Zodat bamboe ook echt bamboe is.

Kwantiteit

We kopen onze producten aan op kleine schaal, of produceren ze zelf in ons BAMBEO atelier. Zo is er geen overaanbod, belandt er minder in de prullenmand. En zijn ze ook onmiddellijk een stukje unieker.

Een woordje over mezelf

Dag, ik ben Marilyn. Getrouwd met Ivan en mama van Lars (2017) en Stan (2020).

Het verhaal van Bambeo start in de zomer van 2018. Hoewel toen noch de naam noch het concept vastlagen, was dit het moment waarop ik besliste een eigen zaak te starten. Een aantal jaren terug ontstond mijn liefde voor het naaien en stikken. Door omstandigheden op het werk besefte ik dat ik iets moest veranderen om het plezier er in te houden. Voor mijn gezin én voor mezelf. Jarenlang speelden er verschillende ideeën in mijn hoofd. Het werd tijd om te springen, en vliegen.

Wat begon als een idee om enkel te personaliseren groeide uit tot een groter verhaal, waarbij ik het personaliseren van spullen wil aanvullen met een milieuvriendelijke bamboe kleding- en kinderspullen lijn.

Al jaren ben ik een doorgewinterde tweedehands koper. Ik ben enorm gepassioneerd door het hergebruiken van spulletjes die anderen niet meer nodig of willen hebben. Low-waste. Niet alleen op vlak van spullen en kledij, maar ook op vlak van energieverbruik, autogebruik en afval.

Bamboe heeft enorm mooie eigenschappen, zowel voor de gebruiker als aangaande de impact op het milieu. Een mooi product om een milieuvriendelijke webshop te starten. Want ik wil niet gewoon een webshop runnen waar consumptie op kop staat.

Een milieuvriendelijke initiatief starten is moeilijk. Het is een harde wereld, en het is lastig om mensen te vinden die op dezelfde boot springen. Ik hoop zó dat deze shop een stem krijgt, en dat mensen hem leren kennen. Dat dit initiatief kan blijven bestaan, groeien en mensen kan verbinden.

Helpen jullie mee?

Groetjes,

Marilyn